Texter och uppdrag

Jag är väldigt glad över att börja frilansa för Vårdförbundet!

I år är jag redaktör för heltid.nu, en partsgemensam webb som stöttar utvecklingen mot att fler kommun- och landstingsanställda ska ha möjlighet och välja att arbeta heltid. SKL och Kommunal står bakom satsningen.

Jag fortsätter att skriva utbildningsmaterial åt fackförbundet Kommunal. De senaste åren har det blivit cirka 25 utbildningar riktade till medlemmar med eller utan förtroendeuppdrag. Har genom åren även skrivit många fasta texter till deras webb. Allt för att stärka medlemmarnas position i arbetslivet. Känns gott att få vara med och skapa förändring!

Hösten 2016 arbetade jag med textproduktion åt ett partsgemensamt projekt som ska främja Snabbspåret för socionomer. Jag har bl a skrivit en folder, gjort en webbenkät i samarbete med Novus, tagit fram diverse målgruppsanpassade texter, handledarmanual, PPT-underlag samt artiklar till interna nyhetsbrev. Uppdragsgivare var Akademikerförbundet SSR, fackförbundet Vision och arbetsgivarorganisationerna SKL och KFO.

Exempel på andra uppdrag:

2017: Reportage om koloniträdgårdar i Vaxholms stads tidning Viktigt i Vaxholm och till PROPensionären ett reportage om skärgårdspensionärer som bygger ejderhus.
2016: Tidningen Bofast. Fem längre reportage om bland annat nyanlända som hyresgäster inom allmännyttan: Flyktingar är hyresgäster som alla andra och Öbos lägenhetslöfte väckte starka känslor. Har även skrivit om digitalisering, renovering och förvaltning.

Genus.se vid Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet. Jag skriver om allt från könssegregerad arbetsmarknad, löneskillnader och hushållsnära tjänster till raka nyheter om jämställdhetspolitik och aktuell forskning. Exempel från 2016: Porträttet: Viktigt att följa det globala spåret

Lättare att lyckas i svåra stunder. Uppdraget från kommunikationsbyrån Hemma att skriva en populärversion av Landstinget Sörmlands viktiga projekt om barns rätt som närstående är jag också stolt över.

Jag har under sju år varit redaktör för Lärarförbundets pensionärsbilaga som distribueras med Lärarnas tidning. Den gjorde jag i nära samarbete med en grupp pensionerade lärare. Jag avslutade uppdraget på eget initiativ hösten 2016. Var sak har sin tid.

Mera!

  • Värmerapporten 2016 för Svensk Fjärrvärme (som bytt namn till Energiföretagen Sverige). Värmerapporten ger en bild av uppvärmningens och framför allt fjärrvärmens roll i energisystemet och i samhället. Den handlar om utvecklingen som pågår och ger en glimt av vilken betydelse fjärrvärmen kan ha i fortsättningen – i Sverige och i Europa.
  • 16 intervjuer i rapporten Åtta kommuner om heltid (SKL, 2015)
  • Två reportage i Läslust som är Folkbildningsrådets redovisning av läsfrämjande insatser inom folkbildningen under 2014.
  • Personporträtt, reportage, granskningar och vetenskapsjournalistik i Svenska Celiakiförbundets medlemstidning CeliakiForum.
  • En liten bok med titeln Så funkar det att jobba som fackförbundet Kommunal delar ut till gymnasieelever.
  • Boken MB-ledamoten – en facklig förtroendeman åt Byggnads. Ett material som beskriver det fackliga arbetet om nästan alla frågor utom lön på arbetsplatser där Byggnads har medlemmar.
  • Skyddsombud i Byggnads. En skrift om hur skyddsombud kan arbeta mer förebyggande och bidra till en säker arbetsmiljö på kommande byggen.
  • Livsviktig verksamhet – ett reportage om Life science-klustret i Mälardalen, i Mälardalsrådets tidning Metropol. Just det här numret nominerades till Svenska Publishingpriset i grenen Verksamhetstidningar.

Hör gärna av dig om du vill ha referenser!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: